Landal het Vennebos – Mijn oplossing voor de enorme witte wand in het zwembad…

Of ik een oplossing had voor de enorme witte wand in het zwembad…

idee & onderzoeken

De vraag van Landal: had ik een oplossing voor de wand in het zwembad?

Nieuw gebouwde wand Landal het Vennebos
Gestucte wand Landal het Vennebos

concepten

Kies ik voor Dibond plaatmateriaal tegen de wand, voorzien van een Polymeer folie met full color print, of gaan we rechtstreeks behangen op een nieuw gestucte wand?

verbeelden

Door intensief dit project te begeleiden en door heldere communicatie met de opdrachtgever, de uitvoerder en projectmanager is alles op tijd gerealiseerd ruim voor de feestelijke opening. 

Productie wand Landal het Vennebos
Realisatie wand Landal het Vennebos

realiseren

Wat een totaalbeleving voor de gasten van Landal het Vennebos!

Het hele proces van A tot Z

In december 2018 liep ik samen met Jeffrey Stultjens (General Manager Landal Het Vennenbos) enthousiast door de vernieuwde brasserie en Pizza Limone. Een project wat we net, tot grote tevredenheid, hadden gerealiseerd in samenwerking met diverse andere bedrijven.

Wat een ruimte en metamorfose vanuit de oude situatie gezien. Kleurrijk, open en een totaal nieuwe formule voor de gastbeleving.


Nieuw gebouwde wand Landal het Vennebos

En terwijl we samen aan een heerlijke kop koffie zaten kwam de vraag of ik ook een oplossing had voor een wand in het zwembad? Het zwembad zou uitgebreid worden met een totaal nieuwe waterbeleving waarbij de nieuwe hal nog aangebouwd moest worden.  

In eerste instantie zou deze wand voorzien worden met kunstplanten, maar helaas liet het budget dit niet meer toe. Op dat moment ben ik mee gaan denken wat we zouden kunnen doen in plaats van de planten, maar wel in de sfeer van het geheel en passende in het huidige budget.

Kolos gericht naar de horizon

Toen ik in 2019 opnieuw bij Jeffrey langs ging stond de wand net gebouwd in de nog open nieuwe hal.
Tien meter hoog en vijftien meter breed was de witte wand hoog opgetrokken in de open ruimte als een kolos gericht naar de horizon. Samen met Jeffrey en de uitvoerder liep ik, aan de hand van bouwtekening, het hele proces en planning door. 

Uiteindelijk kon Jeffrey zich weer gaan bezighouden met de dagelijkse taken wat een vakantiepark van deze omvang met zich mee brengt. Ik neem het proces uit handen en zorg dat het contact met de uitvoerder actueel blijft.  Een geluk hierbij is dat ik de uitvoerder, die voor Landal al veel projecten heeft begeleid, ook al goed kende van vorige projecten.  Samenhouden we elkaar scherp en ontlasten we de opdrachtgever.

Kies ik voor Dibond plaatmateriaal tegen de wand, voorzien van een Polymeer folie met full color print, of gaan we rechtstreeks behangen op een nieuw gestucte wand? We hebben gekozen, in overleg met de uitvoerder, om de wand door een specialist te laten stuken.  Belangrijk om te weten is dat de wand daarna ruim een week moet drogen alvorens je met behang kunt gaan werken. Voor de wand zou een grote en diepe plantenbak gemetseld worden. In één van de gezamenlijke bouwvergaderingen met alle leveranciers en aannemer werd duidelijk wanneer de leverancier van de speeltoestellen en glijbanen zou gaan opbouwen.

Gestucte wand Landal het Vennebos

Ook werd duidelijk dat we niet meer op de vloer met schaarliften mochten komen. Daarbij was de tachtig centimeter diepe plantenbak al gemetseld. Het werd dus zaak om de wand niet op het laatst, zoals gebruikelijk, maar veel eerder te gaan behangen omdat we er anders niet meer bij konden komen.  In overleg met alle andere bedrijven die mee werkten aan de inrichting in de nieuwe hal hebben we een eerder tijdstip van montage gepland.  Iedereen was zo vriendelijk om hun eigen planning dus te verschuiven. De glijbaan zou naast de plantenbak lopen en bij montage zou er dus geen ruimte meer zijn voor de grote steigers om bij de wand te kunnen komen. Met de eigen steigers van ruim vijf meter hoog zouden wij niet ver komen dus heb ik bij een professioneel verhuurbedrijf twee hoge steigers gehuurd welke in de plantenbak geplaatst konden worden. Deze steigers werden een dag ervoor en erna gemonteerd en gedemonteerd door het verhuurbedrijf. 

Productie wand Landal het Vennebos

Op de dag zelf stonden er vier personen klaar van het productiebedrijf om te gaan behangen. Rollen van ruim drie meter breed en 10 meter lang om zo min mogelijk naden in de wand te krijgen. Na inventarisatie van de wensen van de klant, architect en bureau voor thematisering heb ik drie voorstellen gedaan met betrekking tot het beeld.  Toch is de uiteindelijke keuze vlak voor de productie tot stand gekomen in een conference call tussen Jeffrey Stultjens, styliste, thema bureau en projectleider van Landal en mijzelf. De gekozen foto hebben we bewerkt om geschikt te maken voor een afbeelding op ruim 150 m2 en op een hoog resolutie printer geproduceerd.  Het gekozen behang is een Walltex vinyl behang met een pvc-coating en bestand tegen vocht in extreme situaties. Al met al heeft de wand nogal wat voorwerk en begeleiding nodig gehad voor dat het fotobehang er op zat. Door intensief dit project te begeleiden en door heldere communicatie met de opdrachtgever, de uitvoerder en projectmanager is alles op tijd gerealiseerd ruim voor de feestelijke opening. 

Achteraf heeft een geluid en lichtspecialist door middel van sensoren de wand nog meer tot leven gebracht met vier verschillende thema’s van opkomende zon tot storm en bliksems.  Wat een totaal beleving voor de gasten van Landal het Vennebos.

Realisatie wand Landal het Vennebos
Martin Groenewege

“Een beeld zegt meer dan 1000 woorden” Deze zin gebruik ik vaak in presentaties of een gesprek. Voor mij is dat namelijk ook echt zo. Beeld kan emotie overbrengen, een heel verhaal vertellen in een enkel plaatje. Beeld heeft mij altijd gefascineerd en is een sterk instrument voor marketing. Ruim 15 jaar geleden heb ik mij gericht op interieur en print en al snel besefte ik dat ik hierin echt alle aspecten van mezelf in kwijt kon. Op het moment dat meerdere ruimtes ingericht worden vanuit de bedrijfsfilosofie kunnen een aantal goed gekozen beelden zorgen dat je gast of bezoeker zich verbonden voelt met je onderneming. Dat moment, het creëren van een verbinding met goed gekozen beelden in een ruimte, dat is waar ik het voor doe. Al in mijn vroege carrière in de grafische wereld, zag ik de kracht van beeld. Beeld is subtiel, maar zet altijd iets in werking. Ik blijf daarin onderzoeken en kijken wat beeld en kleur voor je interieur kunnen betekenen. Als ik ergens binnen kom, kijk ik altijd naar de eerste indruk die een bedrijf oproept. Hoe gastvrij is het ontvangst, krijg ik meteen een goed beeld wat dit bedrijf voor mij kan betekenen? Zijn de beelden passend bij wat dit bedrijf uit wil stralen? Dagelijks zie ik de voorbeelden uit de praktijk en hoor ik de enthousiaste reacties. Het werkt meetbaar: meer en terug kerende bezoekers en gasten in je bedrijf. Benieuwd hoe dit ook bij jouw in het bedrijf kan werken? Ik kom het graag uitleggen.

Martin groenewege

Verras je gasten en creëer een onvergetelijke beleving